Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αποχωρούν από το επάγγελμά τους οι φαρμακοποιοί

5/9/2013 6:10:25 μμ
Η σταδιακή μείωση στον αριθμό των φαρμακείων είναι η τωρινή πραγματικότητα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Πολλοί φαρμακοποιοί στην Ελλάδα του 2013 αποφασίζουν να πουλήσουν την επιχείρησή τους λόγω της σημερινής κατάστασης. Τα ενοίκια ή τα χαράτσια σε συνδυασμό με τις πιέσεις της φαρμακοβιομηχανίας προς το υπουργείο Υγείας για μέτρα που οδηγούν σε κατάρρευση το φαρμακευτικό κλάδο έχει σήμερα ρίξει τον αριθμό των φαρμακείων ήδη σε 3200 στην Αττική από 3500 που ήταν πέρυσι.


Αυτά δηλώνει ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κ. Λουράντος αποκαλύπτοντας: "Η τρόικα δεν έχει καμία άλλη απαίτηση από τον φαρμακευτικό κλάδο. Όσα διαρρέουν περί νέων απαιτήσεων προκύπτουν από πιέσεις που ασκούν φαρμακοβιομηχανίες στον υπουργό Υγείας και φθάνουν έτσι με έμμεσο τρόπο στα αυτιά μας. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι αν τελικά καταρρεύσει ο φαρμακευτικός κλάδος θα συμπαρασυρθούν πολλές επιχειρήσεις και από το χώρο της βιομηχανίας και από το χώρο του χονδρικού εμπορίου".


Η δε τάση μείωσης του αριθμού των φαρμακείων, κατά τον ίδιο, θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον, αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει ρότα.

Υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, με τα χαράτσια να πέφτουν βροχή, όπως υποστηρίζει ο Κ. Λουράντος, το φαρμακείο πρέπει να τα βγάλει πέρα, παρά το γεγονός ότι ο τζίρος του έχει μειωθεί κατά 60% μέσα σε μία διετία, ενώ σε κανένα φαρμακείο, όπως καταγγέλλει, δεν έχει γίνει καμία μείωση του μισθώματος από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έχει διακριθεί ως πρωτεργάτης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας
Οι παραγγελίες εκτελούνται με αρκετή καθυστέρηση, σύμφωνα με Κ. Λουράντο






Σχετικά άρθρα

Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις