Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απαιτούμε την κατάργηση της ρύθμισης Λοβέρδου περί διεύρυνσης ωραρίου

26/7/2013 2:14:17 μμ
Από τον Ηλία Γιαννόγλου, γραμματέας του ΦΣΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 

 


"Τρία χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου οι καταστροφικές επιπτώσεις και τα αδιέξοδα της εφαρμοζόμενης νεοφιλελεύθερης πολίτικης είναι ορατά στο χώρο του φάρμακου. Η δραματική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, που είναι πια χαμηλότερη και από αύτη ανατολικών χώρων, οι μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών, τα ανεξόφλητα χρέη, η ασφυκτική πολιτική εταιρειών και τραπεζών οδηγούν σε ασφυξία το φαρμακείο.


 

Από τις πρώτες μνημονιακές ρυθμίσεις ήταν και η απελευθέρωση του ωραρίου που ειδικά στον ΦΣΑ δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην οικονομική επιβίωση μικρών και μεσαίων φαρμακείων. Με τις τελευταίες ρυθμίσεις Χατζηδάκη περί ανοίγματος και τις Κυριακές οδηγούμαστε σε ωράριο πλήρως αντίστοιχο με αυτό των πολυκαταστημάτων και των SUPER MARKETS. Αν προσθέσουμε την μνημονιακή υποχρέωση, όντος μερικών μηνών, να πωλούνταν ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. (χωρίς σταθερή λιανική τιμή) και συμπληρώματα και σε χώρους εκτός φαρμακείου, γίνεται αντιληπτός ο σχεδιασμός τους. Να ενταχθεί το φαρμακείο στη λογική των υπόλοιπων καταστημάτων, το φάρμακο να πάψει να είναι κοινωνικό αγαθό και να υπονομευθεί, μέχρις ακυρώσεως, ο επιστημονικός ρόλος του φαρμακοποιού ως επιστήμονα υγείας. Ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση και κλείσιμο μεγάλο αριθμό φαρμακείων.


 

Η απάντησή μας πρέπει να είναι ενταγμένη στη λογική της συνέχισης της ύπαρξης του μικρομεσαίου φαρμακείου, του φαρμακείου της γειτονιάς και των απομακρυσμένων περιοχών που παραδοσιακά στη χωρά μας αποτελούσε κρίκο στην αλυσίδα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Να αντισταθούμε στη διάλυση του δημόσιου τομέα υγείας και στην επέλαση των ιδιωτικών εταιρειών που ετοιμάζονται να αναλάβουν τη διαχείριση και του ΕΟΠΥΥ.

 

Απαιτούμε την κατάργηση της ρύθμισης Λοβέρδου περί διεύρυνσης ωραρίου. Οι σύλλογοι να είναι αρμόδιοι για το ωράριο λειτουργίας και εφημεριών των φαρμακείων.

Κατάργηση της αντίστοιχης Καλλικρατικής διάταξης.

Η αντιπαράθεση δεν είναι μεταξύ μας. Είναι ανάμεσα στους φαρμακοποιούς και το μνημόνιο. Είναι ανάμεσα στην υγεία και στην καταστροφή. Ανάμεσα στην αξιοπρέπεια και στην υποταγή.

Να μην τους επιτρέψουμε να διαλύσουν κι άλλο την περίθαλψη του ελληνικού λαού. Να συσπειρωθούμε αγωνιστικά γύρω από τους συλλόγους απομονώνοντας παπαγαλάκια και οσφυοκάμπτες."


 

ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την από κοινού διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων και ερευνητικών προγραμμάτων
Στο επίκεντρο της συνεργασίας η περίθαλψη, τα φάρμακα και οι μείζονες υγειονομικές κρίσεις






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ