Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Α. Γεωργιάδης προς φαρμακευτικές: Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο

19/7/2013 5:35:40 μμ
Υποστήριξε ότι η κυκλοφορία νέων φαρμάκων στην αγορά θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον οι εταιρείες θα είναι συνεπείς στην καταβολή rebate και claw back.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης έδωσε εντολή στον ΕΟΦ να του παραδώσει μια προτεινόμενη λίστα καινοτόμων φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις προκειμένου να δρομολογηθεί, έπειτα από πολύ καιρό, η ένταξη νέων φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

 

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζοντας όμως ότι τα νέα φάρμακα θα έρθουν στην αγορά με την προϋπόθεση ότι οι εταιρείες θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, όσον αφορά τις επιστροφές χρημάτων (rebate, claw back) εφόσον υπάρχει υπέρβαση των δαπανών.«Το ένα χέρι νίβει το άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

Αναφερόμενος στο ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης, ο κος Γεωργιάδης είπε ότι η Τρόικα ζητάει περαιτέρω μείωση για αυτό και η τιμολόγηση όλων των γενοσήμων φαρμάκων θα γίνει με επιπλέον μείωση 5%.

Όσον αφορά στο θέμα των ΜΗΣΥΦΑ όπως διευκρίνισε ο υπουργός θα οριστικοποιηθεί από σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ποια από αυτά θα διατίθενται διαδικτυακά, μόνο όμως από αδειούχους φαρμακοποιούς.

Ως προαπαιτούμενο απότο ΔΝΤ για να πάρουμε τη δόση του Σεπτεμβρίου ο κος Γεωργιάδης ανέφερε τη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ, αυτό όμως πρόσθεσε ο κος Γεωργιάδης,είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε,λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την ελληνική αγορά. Εξάλλου όπως είπε ο κος Γεωργιάδης η απελευθέρωση τιμής και χώρου διανομής δεν είναι κάτι που εφαρμόζεται υποχρεωτικά στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.


Πηγή: healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών