Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


'Α. Γεωργιάδης: Γνωρίζουμε ότι το clawback θα ευνοήσει φαινόμενα διαφθοράς, αλλά θα τα ελέγξουμε

2/7/2013 5:30:24 μμ
Η απάντηση του υπουργού για το ζήτημα του για claw back 400-500 εκατ. ευρώ που θα κληθούν να καταβάλουν στον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Απαντώντας την Τρίτη 2 Ιουλίου σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, ο νέος υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι το μέτρο του clawback από τις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ενδέχεται να οδηγήσει σε όξυνση τα φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο, ιδιαιτέρως τα φαινόμενα εικονικών τιμολογίων, ως αντιστάθμισμα για τις απώλειες των παρόχων από το «κούρεμα».

Ο ίδιος τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας γνωρίζει αυτό το ενδεχόμενο και θα προωθήσει τέτοιους ελεγκτικούς μηχανισμούς οι οποίοι θα αποτρέπουν ή/και θα τιμωρούν πολύ αυστηρά αυτά τα φαινόμενα.

 

Πηγή: ygeia360.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών