Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Εναρκτήριος χαιρετισμός του υπουργού Υγείας σε ημερίδα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

26/6/2013 6:11:58 μμ
Δελτίο Τύπου από το υπουργείο Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Εναρκτήριος χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας σε ημερίδα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης, άνοιξε σήμερα στις εργασίες της Ημερίδας «Η Υγεία στην ψηφιακή εποχή. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι: «Για εμένα η μεγαλύτερη αποτυχία των τελευταίων ετών είναι ότι χρειαστήκαμε την τρόικα, για να κάνουμε πράγματα απολύτως αυτονόητα που έπρεπε να έχουμε κάνει πολύ πιο πριν, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Λοιπόν, την κάναμε, προχωρά. Με τα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα και με όλες τις συνταγογραφικές μεθόδους που θα χρησιμοποιήσουμε και που μπαίνουν σε εφαρμογή, θα μπορούμε να έχουμε με ασφάλεια μια πιο σωστή διαχείριση αυτού του δημοσίου πλούτου, προσπάθεια στην οποία πρέπει όλοι να συνδράμουμε, γιατί είναι το κοινό μας συμφέρον, όχι γιατί μας το επιβάλλει κάποιος».

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών